Første tanker om og erfaringer med Google+

Noen erfaringer så langt (for dem som måtte være interessert):
– Visuelt- og funksjonalitetsmessig får G+ grensesnittet til facebook til å se litt aldrende ut.
– Med “circles” deler man familie, venner, helt perifere bekjente og forretningsforbindelser og kan ved posting av statusoppdatering velge hvem som får se hva. Litt som facebooks lister og grupper, og krever nok endel kontroll og oppfølging etter hvert, men er altså bedre og sterkere på personvern en FB.
– Man kan også velge å dele ting “in public”. Under “nearby” kan man basert på GPS-posisjon plukke opp hva andre/ukjente poster om eksempelvis stedet man befinner seg. Tilsvarende Twitter.
– Tipper at google-teamet var enige om at «stream» hørtes kulere ut enn vegg/wall. Når man kopierer gjelder det i det minste å være kreativ nok til å finne på andre ord og uttrykk.
– Under “incoming” dukker poster av folk som har deg i en circle (men som ikke du ikke har i en circle) opp. Tanken er vel at man skal kunne fange opp “mentions” og lignende uten å få for mye støy på veggen (unnskyld streamen).
– Ingen app for iPad/iPhone ennå. Alle Android-galinger der ute kan naturligvis glede seg over at dette allerede er på plass. Det mobile webgrensesnittet er såpass bra at jeg foreløpig ikke har sett de store manglene.
– Checkin er naturligvis på plass og naturligvis knyttet direkte til google maps. Har ikke fått helt taket på “places” ennå, opplys meg gjerne dersom noen vet noe mer om dette.
– Ellers er Google docs, gmail, calendar, photos (picasa) etc er lett tilgjengelig.
– Hangout ser ut til å kunne erstatte både FBs chat og Skypes videosamtaler.
– Tipper at applikasjoner som TweetDeck og Hootsuite (som samler strømmene fra bl.a. facebook, Twitter og LinkedIn og lar deg poste til alle samtidig) raskt får plass til Google+. I mellomtiden finnes det enkelte browser-extensions som gjør dette, men disse bør man visstnok ligge langt unna (malware).

Konklusjon: Alt er lagt til rette for å erstatte facebook og på sett og vis også twitter. Google har kopiert alt som er verdt å kopiere fra facebook, men også sett på svakhetene og rettet disse. Google+ er fortsatt i beta, men har så langt fått mer oppmerksomhet enn Googles forrige SoMe-forsøk “Buzz” (som de fleste antakelig har glemt). Men det gjenstår å se om de vanlige brukerne strømmer til, og ikke minst om det skjer raskt nok. Antallet brukere bør sannsynligvis ha en ekstremt heftig stigningskurve de første månedene og året dersom G+ skal ha en sjanse.

Det blir spennende å se.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s